massagetafels    behandelstoelen    massagestoelen    tabourets    vapozone    loeplampen    manicuretafels    werkwagens    apparatuur                                                                                                                      massageolie    kappersmeubilair


 Massagestoel

Massagetafel

 
Behandelstoel

Manicuretafel

 
Tabouret

 
Vapozone

 
Loeplamp

 
Apparatuur

 
Werkwagen

 
Starterset

 
Accessoires
 
   Aanbiedingen


   Kappersmeubilair 

Cosmetica

  Massage&sportolie

 
     

Massageolie & Sportolie


  

Ons assortiment Massageolie & Sportolie bestaat uit Heathlove, chemodis, rowo, toco-tolin, volatile en ons eigen huismerk.
Massageolie op basis van Amandelolie, Parafine, en Gel
Massageolie met aroma toevoeging

       

       

Massageolie Heathlove
 
Kwalitatieve Massageolie op Amandelolie basis !

       

       
Chemodis

Kwalitatieve Chemodis Massageolie assortiment
                                  
                          

Rowo

Rowo Massageolie al v.a. 10,30 / Ltr

     


                                                         

Toco-Tholin

Toco-Tholin Massageolie met de kracht van Etherische Olien                                      


  

 

  Dauerbinde


Massagetafels    Behandelstoelen    Massagestoelen    Tabourets    Vapozone    Loeplampen    Manicuretafels                                         Vapozone         manicuretafels      Werkwagens    Apparatuur    Massageolie    Kappersmeubilair

       Werkwagen      Apparatuur      

 

 

 


Info Massageolie

Massageolie is een olie die gebruikt wordt voor massage. De massageolie wordt dan gebruikt als glijmiddel zodat er geen pijnlijke stroefheid optreedt. Vaak bestaat de olie uit een basisolie en etherische oliën.
Een goede massageolie wordt niet snel door de huid opgenomen, kleeft niet, heeft geen indringende geur en heeft uiteraard het juiste evenwicht tussen glijden en wegglijden (dus de juiste viscositeit/stroperigheid).
Massageolie van plantaardige oorsprong zijn oliën die worden gewonnen uit:  
amandel
(wordt goed door de huid opgenomen en laat geen filmlaag achter, voor de meeste huidtypes geschikt. Gebruikt wordt de zoete amandelolie, de olie van de bittere amandel is giftig doordat hij blauwzuur bevat)
De beste olie wordt uit de gekoelde eerste koude persing gewonnen. Indien bij het persen niet alle olie wordt gewonnen, worden tussen de persingen de pulp verwarmd en/of warm water toegevoegd. De kwaliteit neemt dan af. Bij de persing dient gekoeld te worden zodat de bij de persing ontstane warmte de sporenelementen en voedingsstoffen niet afbreekt. Olie kan ook door raffinage worden gewonnen. Dit is het oplossen (extractie) van de olie met behulp van een chemische stof, die dan naderhand wordt verwijderd.[1]
Daarnaast zijn er massageoliën van minerale oorsprong zoals paraffineolie en vaseline
Aan massageolie kan etherische olie worden toegevoegd, meestal in een verdunning van 1%. Laatstgenoemde olie mag nooit onverdund op de huid worden aangebracht.

letop:

  • Massageolie kan vlekken op kleding veroorzaken, vooral als er kleurstof is gebruikt.( de meeste hebben geen kleurstof.)
  • Massageolie, vooral als er etherische oliën zijn toegevoegd, kan allergische reacties opleveren. Houdt rekening met dat arachide en/of amandelolie bij mensen met een notenallergie.
  • Massageolie kan rubber en kunstof aantasten.

    Verder bestaat er ook Massagegel en massagelotion, de basis massageolie is heel goed te mengen met een aroma toevoeging.